Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Chocolate mousse

Pročitano 3331 puta
-
Objavljeno u Božićni recepti

Francuski kuhari pripremaju chocolate mousse tj. čokoladnu kremu još od 17-tog stoljeća. Riječ mousse znači pjena pa je stoga u ovom receptu riječ o pripremi čokoladne pjene. Čokoladna pjena priprema se pažljivim kuhanjem čokolade i njenim dodavanjem pjeni od bjelanjaka.

Sastojci:

120 g tamne čokolade
4 jaja, odvojen žumanjak od bjelanjka
3 žlice jake kave

Priprema:

Razlomite čokoladu na manje kocke.

Zakuhajte vodu pa na vrh posude u kojoj ste zakuhali vodu postavite drugu posudu koja neće dodirivati vruću vodu.

U vodu dodajte kocke čokolade i pustite da se čokolada otopi na vrlo laganoj vatri. Bilo bi bolje da ne mješate čokoladu već da ju otapate na vrlo laganoj vatri. Pred sam kraj topljenja čokolade dodajte 3 žlice vode ili vode u kojoj je razmućena instant kava.

Istucite bjelanjke u čvrstu smjesu.

Maknite rastopljenu čokoladu s vatre. Brzo i u potpunosti umješajte žumanjke. Potom brzo ali nježno umješajte istučeni bijelanjak.

Ulijte u posude za serviranje. Površinu rashlađene čokoladne pjene možete preliti nekim likerom ili npr. šlagom.

 

Recept je preuzet s našeg portala za recepte - Začini.net.

Podijeli ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
HappyRudy

Volimo Božić i sve božićno. Naše prve božićne web stranice objavili smo još 2005. godine, a stranice su od tada mijenjale adrese i sadržaje, ali uvijek su pisale o Božiću - blagdanu, običajima, receptima, dječjoj zabavi, darivanju.

Pozivamo vas da nam se javite ako imate božićnu ponudu - proizvode, poklone, trgovine...